CASUAL KLEDING?

Help me eens, lieverd’, vraagt Erik aan zijn Chantal, ‘Ik moet zo eerst naar kantoor, later vandaag heb ik een meeting met klanten en aansluitend gaan we uit eten. Ik heb geen idee wat ik aan moet.’ Vroeger was het zo eenvoudig: je droeg een blauw pak met een wit overhemd, een das en zwarte schoenen. Maar in deze tijd van casualisering moet je ineens echt nadenken over je verpakking en wat je wilt uitstralen. Niet te grijs en stoffig, dat was de vorige economie, maar wel stoer, elegant, met oog voor detail. Stem je kledingstukken op elkaar af! Eigenlijk niet zo gek. In een tijd met steeds minder fysieke contactmomenten willen we juist weten met wie we op pad gaan, met wie we zakendoen. En als je aandacht besteedt aan je uiterlijk, laat je zien dat je ook zorgvuldig omgaat met je klanten. Het is meestal prima om casual gekleed te gaan, al zeg ik meteen dit: zorg dat je er verzorgd uitziet. Het belangrijkste is dat de fit klopt. Dat betekent goed aangesloten zonder te knellen. Draag geen oversized kledingstukken naar je werk, maar ga op zoek naar items die perfect zitten. Of laat ze zo nodig passend maken door een kleermaker of door de kledingwinkel. Casual kleding is wat eenvoudigere, alledaagse kleding. De tegenhanger van officiële kleding zoals uniformen en pakken. Casual is meer gericht op comfort, gemak en de smaak van de drager. Smart casual (dit is hetzelfde als business casual) betekent perfect zakelijk, maar niet in pak. Je gaat voor een combinatie van zakelijke items, zoals een business-overhemd of colbert, en mix die met een spijker- broek of een chino. In principe is bijna alles geoorloofd in de smart casual look, zelfs t-shirts en polo’s. Zolang de kleding maar elegant, passend en modieus is. Je wilt er ‘smart’ uitzien, want je weet maar nooit wie je tegenkomt…

‘Erik, pak je mooie chino en dat witte hemd met blauwe biezen erop en natuurlijk je blauwe colbert met die Italiaanse accenten. Met een bruine riem, dezelfde kleur als je schoenen. Zo ben je mijn smart guy!’, roept Chantal enthousiast!

Amstelveners Christiaan Sijnen en Adam Tasi  zijn eigenaar van herenmodezaak Gentlemen’s Place. Het duo geeft geregeld Stijl masterclasses op het gebied van mode en uitstraling. Heb jij vragen over kledingcombinaties/eerste indruk? Stel ze via info@amstelveenz.nl  o.v.v. Modeadvies. De leukste vragen worden beantwoord!