Aan de Amsterdamse Zuidas, midden in hét zakelijke hart van Nederland, doen twee Amstelveners sinds enige tijd opvallend goede zaken in de wereld van de mannenmode. Christiaan Sijnen en Adam Tasi runnen er met een krachtige fi losofi e herenmodezaak Gentlemens’s Place (GP).

Indrukwekkende kantoortorens, vrouwen in mantelpakjes, luxe auto’s in de parkeergarages en haastige mannen in strakke pakken: de zakelijke vibe aan de Zuidas is enorm. Het is niet voor niks dat Christiaan en Adam de Zuidas uitkozen voor de Flagship Store van Gentlemen’s Place, dat aanvankelijk in Uithoorn startte.

Collectie
De overwegend Nederlandse en Italiaanse collectie van Gentlemen’s Place is om van te watertanden en zorgvuldig samengesteld. Profuomo, Greve, Vanguard, Cavallaro, Ted Baker, Gentlemen’s Club (colberts en pakken), 7Square (colberts en pakken), North84 chino’s, Button Right sokken, Bolas underwear en natuurlijk het eigen merk: Gentlemen’s Place.

Aantrekkingskracht
De dagelijkse bezoekers van de Zuidas weten Gentlemen’s Place prima te vinden. Maar de modezaak trekt mannen uit de wijde omgeving naar Amsterdam Zuid, onder wie veel Amstelveners. Waarom? Een sterke aantrekkingskracht, voor zakelijke begrippen opmerkelijk betaalbare prijskaartjes, een uitgekiende en stijlvolle collectie Italiaanse en Nederlandse mannenmode, eerlijke service en advies en een diepere modefi losofi e. Redenen om een bezoekje aan GP te wagen zijn er te over.

Thuis
De comfortabele bar en de overzichtelijke inrichting verraden direct bij binnenkomst dat Gentlemen’s Place een aangename en servicegerichte kledingwinkel is waar alle mannen en hun partners zich thuis voelen. Stijlvol aangeklede paspoppen, keurig verdeelde kledingstijlen (van casual, tot smart casual en pak) en een hartelijke ontvangst. Eigenaren Christiaan en Adam zijn vriendelijke mannen met een open en toegankelijk karakter en laten de klant simpelweg de klant. Voor drempelvrees is hier geen reden: je voelt je als man direct thuis.

Ruime paskamers
Alle tijd nemen ze voor je bij GP en er zijn meer details die het verschil maken om je op je gemak te laten voelen, zoals bijvoorbeeld de opmerkelijk ruime en comfortabele pas kamers. ‘Dat was een van onze voorwaardes’, zegt Christiaan. ‘In een paskamer moet je de ruimte hebben en je niet opgesloten voelen.’ De winkel heeft hoge muren waardoor de sfeer aangenaam is, maar ook de vele paspoppen waarop fraaie (complete) combinaties worden getoond zijn een verademing.

Andere dimensie
Veel mannen komen naar Gentlemen’s Place met hun partner en nemen uitgebreid de tijd om een outfi t uit te kiezen. Adam en Christiaan zijn bovendien een kei in het zogenoemde ‘lezen’ van de klant. Ze hebben een getraind oog voor individuele kenmerken, waardoor mode-advies een andere dimensie krijgt. ‘Je kan veel opmaken uit hoe de klant zich gedraagt, waar hij zich prettig bij voelt en waar niet’, zegt Adam.

Events & Workshops
Bij Gentlemen’s Place gaat het eigenlijk om meer dan alleen eventjes snel kleding scoren. Met terugkerende events en workshops gaan Christiaan en Adam zelfs dieper in op het hoe en waarom achter individuele modekeuzes en hoe je als man met meer zelfvertrouwen door het leven kan. Niet de minste namen passeren daarbij de revue: van Michael Pilarczyk (Radio Veronica) tot Miss Fitness Bikini Nederland.

Tweede filiaal
Alle inspanning die Adam en Christiaan extra leveren, is de reden dat het aantal vaste klanten bij GP in rap tempo groeit. Vanwege die groei opent Gentlemen’s Place in oktober een nieuwe, tweede vestiging in Aalsmeer, aan de Zijdstraat. Ook hier wordt de krachtige filosofie uiteraard doorgevoerd. GP is met recht een Gentlemen’s Place.

Masterclass
Ook de op maat gemaakte masterclass Fashionable Brains & Senses voor bedrijven (fi scaal aftrekbaar) en individuen behoort tot de mogelijkheden. Adam en Christiaan geven managers & personeel in deze masterclass, aan de hand van zintuigelijke waarnemingen en interactie, een zeer leerzame en eff ectiviteitverhogende lezing met optionele styling-sessies. ‘Bedrijven reageren heel enthousiast’, zegt Adam. ‘De juiste uitstraling, kleding, etiquette en kennis van de werking van de zintuigen en hersenen worden stuk voor stuk behandeld, waardoor het charisma en de positieve energie van mensen naar voren komt.’ Info & prijzen: info@gentlemensplace.com

’Wij stylen jou als man graag op een persoonlijke en aangename manier zodat je zowel in je privé als zakelijke leven met zelfvertrouwen goed voor de dag komt. Klasse en stijl, maar wel betaalbaar.’