Gentlemen’s Place in Aalsmeer

“We hebben elkaar ontmoet via een sponsoring vanuit een tennisclub. Dat is zo’n twee jaar geleden. Vijf minuten over sponsoring gepraat en toen kwam het gesprek op het feit dat we hetzelfde soort gevoel en idee hadden over ondernemerschap en hoe je vandaag de dag bediend wordt als man met betrekking tot kleding. We stonden op dat moment allebei op een keerpunt in ons leven. Het voelde goed, we werden vrienden en zijn inmiddels compagnons.” Aan het woord zijn Christiaan Sijnen en Adam Tasi. Christiaan is van origine fiscalist en al geruime tijd ondernemer, maar zijn vader was modeontwerper. “Ik liep als jong jochie al rond in het confectiecentrum in Amsterdam.” Adam komt ook uit een ondernemersfamilie, is directeur geweest van een vooraanstaand marketingbedrijf. De affiniteit met kleding voor beiden staat buiten kijf. “We hebben een frisse kijk op mode.”

Dat is ook precies de reden waarom de twee een concept hebben bedacht dat er nog niet was, namelijk, mannenmode met een twist. Tijdens een lekker kopje cappuccino in hun filiaal op de Zuidas in Amsterdam wordt het concept haarfijn uit de doeken gedaan. Adam: “De combinatie van factoren in onze winkel is uniek. Persoonlijke service is daar een onderdeel van, het tweede is dat we geen kledingrekken hebben, maar aan de hand van paspoppen mannen (en hun partner) inspireren hoe ze eruit kunnen zien, onderverdeeld in drie kledingstijlen; casual, smart casual en pakken. We hebben een complementaire bar voor gratis koffie of een drankje, er zijn twee grote kleedruimtes waar je in alle rust alleen of met je partner (en zelfs je kinderen) op je gemak kunt passen, er hangen grote spiegels, er is een toilet. Iedereen moet zich welkom voelen. Bij ons ben je beslist geen nummer.” Christiaan vult aan: “Wij geven alle bezoekers een hand, weten op een gegeven moment wat je lievelingsdrankje is, maar, belangrijker, wij stylen jou als man graag op een persoonlijke en aangename manier zodat je zowel in je privé als zakelijke leven met zelfvertrouwen goed voor de dag komt. Klasse en stijl, maar wel betaalbaar!”

Terugkerende events

De merken, zowel Nederlands als Italiaans, die Gentlemens’s Place ook in Aalsmeer gaat voeren zijn o.a. Profuomo, Denham, Ted Baker, Vanguard, Cavallaro, North84 en Gentlemen’s Club en Ted Baker en een mooi schoenenaanbod van Greve. Vanaf vandaag kan er in de winkel in de Zijdstraat al geshopt worden, maar de feestelijke, formele opening zal op medio oktober plaatsvinden. Zanger Sjors van der Panne komt zingen en …. nog in te vullen. “Naast de ultieme shopbeleving kun je bij ons ook terecht voor maandelijks terugkerende, inspirerende events. Deze ‘gentlemen’ events, met bijvoorbeeld een ambachtelijke schoenmaker van Greve in de GP store die de fijnste kalfslederen schoenen live inkleurt en bekende sprekers zoals Miss Fitness Bikini Nederland die uitleg geeft over gezonde voeding en Michael Pilarczyk over de juiste mindset, bieden mannen verdere inspiratie om dagelijks goed voor de dag te komen.” Aldus Sijnen.

Adam vertelt dat er daarnaast tevens masterclasses gegeven worden: “We leren tijdens zo’n masterclass, genaamd Fashionable Brains & Senses, bedrijven en particulieren alles over de juiste uitstraling, kleding, etiketten en kennis van de werking van je zintuigen en hersenen.
Hoe kan je je charisma sterker naar voren laten komen, hoe kan je succesvoller functioneren en je (zakelijke) relatie met anderen verbeteren?Tijdens de sessie wordt de opgedane kennis in praktijk gebracht. Zeer interessant om je hier eens voor in te schrijven.” Ook voor vrouwen is er af en toe een evenement, waarbij fikse kortingen op producten wordt geboden. Houd hiervoor de website www.gentlemensplace.com, Facebook (@GentsPlace) en Instagram (@gentlemensplace_outfits). Adam en Christiaan zien ernaar uit om je te ontmoeten in hun prachtige shop in de Zijstraat nummer 64. “We hebben al flink wat Aalsmeerders ontmoet en vinden het dorpse gevoel hier geweldig. Echt veel zin om te mogen starten. Wees welkom in Gentlemen’s Place. We zullen de mannen weer laten lachen. Shoppen is namelijk wél leuk!”