Welke drie kenmerken heeft een Gentleman voor jou?

Ik ben misschien wat behoudend, noem het ‘old school’. Ik houd van hoe het hoort, van mooie dingen. Maar ik kijk toch vooral naar het individu, naar de mens. Wie heb ik voor mij staan? Wat is zijn of haar talent? Dan telt natuurlijk ook de presentatie mee, uiterlijke verzorging en dan komen we ook op jouw ‘ding’: kleding!

Kortom jij gaat niet zomaar de deur uit, je maakt een bewuste keuze?

Altijd: ‘Dress for the occasion’. Ik ga niet op mijn slippers naar een officiële gelegenheid en ook als ik ergens een presentatie geef maak ik een afweging wat ik aantrek. Het heeft ook met respect te maken. Wie is je gastheer of gastvrouw? Ook niet onbelangrijk is het imago. Hoe wil je dat de ander naar jou kijkt. Het is uiteindelijk ‘the tone of voice’ dat telt. Niet te lomp maar zeker niet in een outfit die totaal niet bij je past.

 

Is leeftijd belangrijk om een Gentleman te zijn?

Absoluut! Je moet wel de nodige levenservaring hebben! Een rijke geestelijke bagage kan geen kwaad. Het heeft ook met opvoeding te maken, met leefstijl, levenshouding. Maar uiteindelijk; je bent het of je bent het niet.

Welke basics heeft een Gentleman in zijn kledingkast?

Vroeger liep ik vaak in een suit, maar dat is nu anders. Mijn werk, mijn imago vraagt om een toch wat meer casual look. Maar het antwoord op je vraag: twee goede donkerblauwe pakken, mooie overhemden, altijd 1 witte, 1 zwarte en 2 blauwe overhemden. Uiteraard bijpassende schoenen en riem. Als het moet ook een das, maar dan wel ééntje die eruit springt.

Welke Gentleman ’s quote slaat op jou?

Leef je mooiste leven in bewustzijn en lever een positieve bijdrage aan een meer vreedzame en liefdevolle samenleving.

“LEEF JE MOOISTE LEVEN”

Hoe kunnen we de fashion branche meer Gentleman waardig maken?

Begin eens met bewuster je kleding te kopen in plaats van het kopen om het kopen. Maak je kledingkast zelf mooi met kleding die je echt draagt, niet te vol want dan draag je het te weinig. Koop het lokaal, gemaakt in Europa, ook al kost het iets meer. Dan maar iets minder kleding maar wel van goede kwaliteit. En met de huidige kennis, ervaring en technische mogelijkheden moeten we toch per direct de (plastic) verpakkingen kunnen terugdringen?!

Ben jij A True Gentleman?

Vraag dat maar aan Cindy! Ze laat mij in ieder geval voelen dat ik een Gentleman ben naast haar. Maar het moet ook wel een beetje in je zitten, want ‘keeping up appearances ’ (de schone schijn ophouden) lijkt mij heel vermoeiend.

 

 

A True Gentleman, suit of smart casual?

Anno 2020 smart casual en dan wel met mooie stoffen en vooral juiste mix en maatvoering! Maar in Engeland; the home of A True Gentleman, daar zou ik wel in een tweed combi de straat op durven! Nou ja, bij wijze van spreken dan!

Hoe bewust ga jij met aanschaf en afstoten van je kleding om?

Alles wat ik niet draag geef ik weg. We gaan twee keer per jaar door de kledingkast heen. Ik heb een paar jaar op een boot geleefd, dus was erg beperkt in mijn ruimte/ kledingkast. Wat ik koop draag ik en ik ga er netjes mee om.

Wat verwacht jij van een fashionshop?

Begin met respect, zorg ervoor dat als je je klant kent en er het een en ander klaarligt als je weet dat hij komt. Wees oprecht en eerlijk. Ga wijs met je klanten om, vraag door wat ze echt willen. Want imago is alles! Tenminste wanneer je graag goed voor de dag wilt komen. Kortom; jij bent tenslotte niet alleen een ‘stijlmeester’ maar ook een ‘image builder’!