Je noemt je zelf een Diva, een vrouwelijke Godin… hoe is dat zo gekomen?

Look at the evidence darling! Ons vak bestaat uit illusie, show en uiterlijke schijn. Op de bühne zie je glitter terwijl het backstage een kale boel is. Als ik mijzelf niet in the spotlights zet ziet geen mens me. Dat klinkt wellicht wat plat en makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo is het en anders niet.

Wat heb jij met het fenomeen ‘Gentleman’?

Het is een begrip, een gedragscode. Bescheidenheid, verzorging en vooral weten hoe ‘het heurt.’ Je geeft de ander voorrang, bent voorkomend en je laat iemand anders zich nooit minder voelen dan jij. Zo, dan weet iedereen het eindelijk!

Ben je getrouwd met een Gentleman?

Marnix is een echte Gentleman in zijn karakter. Hij is niet de man van een strak gesneden pak, das en gespierd wasbord. Maar wel de enige die ik ken zonder ego, die durft toe te geven dat hij ergens geen gelijk in heeft. Dat vind ik stoer en erg aantrekkelijk. En dat uiterlijk, we groeien naar elkaar zeg maar…

 

Wat betekent kleding voor jou?

Voor een cabaretier als ik is kleding taal. Met taal kun je spelen en kun je iets vertellen. Er wordt veel te makkelijk omgegaan met kleding in mijn branche. Een theater is een illusie en kan de mensen betoveren. Zo kleed ik mij ook. Ik sta nooit in confectie, ik sta altijd in speciaal gemaakte outfits. Dat moeten we ook in dagelijks leven veel meer doen, veel meer laten zien, wat je wilt vertellen.

Hoe kunnen we de Fashion branche meer True Gentleman maken?

Door te benadrukken dat je van de gewoonste man een echte True Gentleman kan maken met de juiste kleding. Het zit hem in de finesses en durf de man hierin oprecht te adviseren als hij daarvoor openstaat. En de branche zelf? Willen jullie vaart maken met het bewuster omgaan van de verpakkingen, vervoeren van de kleding en vooral het meer Gentleman verdelen van het geld in de gehele branche. Dus denk daarbij vooral aan Azië en India waar mensen heel hard werken voor een veel te laag loon.

Welke Gentlemen’s Quote slaat op jou?

The True Gentleman probeert een ieder zoveel als kan in zijn waarde te laten en hij weet: alles van waarde is kwetsbaar!

“BESCHEIDENHEID, VERZORGING EN VOORAL WETEN HOE ‘HET HEURT.’”

In de showbizz heb je toch geen ‘echte’ Gentlemen’s?

Jawel, een echte Gentleman uit de branche is Paul van Vliet. Z’n ontzettend charmante oprecht echte heer. En Gerard Joling, altijd lachen, beetje schuin en soms plat maar wel iemand van wie ik echt op aan kan.

Hoe bewust ga jij met aanschaf, verbruik en afstoten van je kleding om?

Ik schaf ze aan, ik gebruik ze allemaal… lang verhaal, het begon met een kastje, toen een kast, toen een hele kamer… in mijn laatste solovoorstelling ‘Souvenirs’ verloot ik in elk theater een jurk onder het publiek. Zo ‘stoot’ ik ze keurig af.

Ben jij een True Gentlewoman?

Nou, ik ben iets teveel een flapuit voor een Gentlewoman. Laat graag mijn emoties zien en zit barstens vol temperament. Maar ik kan om mezelf lachen en geef het eerlijk toe als ik fout zit of ongelijk heb…

Wat vind je het mooiste aan jezelf?

Waar moet ik beginnen… moet je eigenlijk nooit aan een vrouw vragen, het gaat allemaal om het geheel dus er is bij mij heeeeel veel wat mooi is.

Wat vind je het lelijkste aan jezelf?

Ik heb hele kleine, beetje mollige tenen, ik vind ze grappig… mijn dochters vinden ze heel stom.

True Gentleman, suit of smart casual?

Een mooi gesneden pak, met juiste riem, schoenen en accessoires om het af te maken. Dan gaat een man vanzelf ook meer uitstralen.

Mooiste man op deze wereld?

Idris Elba vind ik woest aantrekkelijk… maar ook Brad Pitt mag er zijn!

Je bent als cabaretvrouw uitgenodigd voor een lunch bij onze koning Wim-Lex en Max op huis ten Bosch. Je zit naast de koning en je weet die is erg geïnteresseerd. Maar soms een beetje dom, want hij zegt: “Goh, als ik vragen mag wanneer bent u begonnen als professioneel wielrenster?”

Wat toevallig dat u dat nou aan mij vraagt, u bent een echte Gentleman en wat heeft u toch een mooie vrouw en prachtige zonen!