“Don’t forget; Always dress for the occasion”

Kleding maken, aanschaffen en dragen vergt veel van onze planeet. Gelukkig wordt de natuur, de mens en het dier steeds meer tegen het licht gehouden tijdens deze processen. Producenten zetten tegenwoordig volop in op 100% organische en biologische materialen. Ook bij het verven en printen is een positieve ontwikkeling gaande. Innovatie zorgt voor een opwaartse trend en inspireert het ‘groen’ denken. Het gaat langzaam, maar er wordt stap voor stap vooruitgang geboekt. We zien ook dat de uitbuiting van mensen in troosteloze achteraf ateliers steeds meer aan banden wordt gelegd.

Verstandiger

Natuurlijk ligt een groot deel van het groene proces in handen van de producenten, maar ook de consument zal zijn verantwoording moeten nemen. Als consument kunnen we o.a. een bijdrage leveren door verstandiger om te gaan met het reinigen van onze kleding. Zo zijn er tal van stoffen die met veel minder wasbeurten toekunnen. Dat scheelt zomaar 10% of meer aan water en elektriciteit. En je kleding blijft ook nog eens veel mooier.

Zo kopen we steeds vaker kleding via Internet en laten we dat, vaak in plastic verpakt, met een koerier thuis bezorgen. En als we dan weten dat minstens de helft wordt geretourneerd blijft er weinig van het ‘groen’ denken over. Het is dan ook niet vreemd dat de echte liefhebber naar een winkel gaat om zelf te vergelijken wat een design of kleur voor hem of haar kan doen. Maar ook hoe het voelt, want wol of linnen, katoen of zijde zijn een wereld van verschil als het aankomt op smaak en comfort. Bijkomend voordeel is dat je door goed advies met minder kleding meer kan combineren, zodat je je kleding meer gaat dragen. Retourneren hoeft niet, de uitgekozen combinatie heb je toch al gepast.

Kortom; graag ontvang ik je bij Gentlemen’s Place en adviseer ik je over alles wat met kleding te maken heeft, ook al is groen niet je lievelingskleur.