“Don’t forget; Always dress for the occasion”

In de jaren tachtig mocht casual kleding zeer ruim om je lichaam zitten. Schoudervullingen maakte je breder en de look was belangrijker dan het draagcomfort. De laatste decennia moet kleding juist goed aansluiten op je lichaam. En met steeds meer stretch in de stoffen, is dat soms best lastig. Want wat is nu de trend en zie jij het verschil tussen de juiste of incorrecte maatvoering? Zeker weten. En wel binnen een seconde. Dat is nou die ene zo belangrijke eerste indruk.

Zakelijk weet iedereen precies hoe belangrijk een goede verpakking is. Van een mooi ingericht pand tot opvallende visitekaartjes en een blinkende auto. En als je je toch bewust bent dat iemand met alle zintuigen die eerste indruk opdoet (en dus een oordeel vormt), is het wellicht verstandig om ook eens naar jezelf te kijken als visitekaartje van het bedrijf. In eerste instantie zien mensen voornamelijk dat wat jij wilt laten zien. En dus kun je er maar beter voor zorgen dat je er goed en verzorgt bijloopt. Wel zo belangrijk in deze tijd van snelle indrukken en vluchtige ontmoetingen.

Elk merk heeft zijn eigen pasvorm. Daarnaast vallen Italiaanse en Spaanse merken vaak kleiner dan Nederlandse of Duitse merken. En heb je ook nog keuzes van super-slimfit tot regular fit. Neem dus vooral de tijd om je kleding goed te passen. Zo zorg je ervoor dat jouw verpakking mooi en prettig om jouw lichaam past. Je zult het waarschijnlijk dan ook veel vaker gaan dragen.

Het komt nogal eens voor dat mouwen van overhemden en colberts veel te lang zijn. Kleding moet goed aansluiten en daarbij is ook de lengte erg belangrijk. Je hebt tenslotte een hele hand om te laten zien. En een riem is een accessoire en geen snoer om je broek op je heupen vast te houden. Als je dat namelijk doet, is je broek simpelweg te groot.

Herfst/winter trends 2019/2020
Nu we het toch over de broek hebben, maar wijde broeken zijn weer helemaal in de mode. Het makkelijke silhouet van een wijde broek zorgt ervoor dat de wat forsere mannen weer opgelucht kunnen ademhalen. En die strakke broek eindelijk weg kunnen doen. In combinatie met sneakers of laarzen is een wollen broek met wijde pijpen de trend om deze winter mee voor de dag te komen. En ja, heel voorzichtig komt ook de schoudervulling en double-breasted weer helemaal terug. Wat de trends zijn voor de kleuren en stoffen deze winter? Het wordt een warm en winters palet dat volledig is toegewijd aan Moeder Natuur. Van rijk roodachtig bruin en groen tot aan ijzige tonen en winterhemelblauw. Verwerkt in tweedstoffen, grove ribfluweel en de zwaardere katoenen/wollen gebreide truien, capes en poncho’s.